Altea

Altea viewEerlijk gezegd is de eerste indruk van Altea niet positief. De N-332 is de voornaamste weg zonder tol langs de kust. Deze weg gaat dwars door Altea heen en daar loopt het heel vaak vast. Dat gedeelte van Altea is saai en irritant omdat je stil staat of heel langzaam rijdt. Maar er zijn 2 onderdelen die Altea toch de moeite  waard maken.

Altea avondAan de zeekant, direct achter het huizenblok van de N-332 bevindt zich een lange brede Boulevard. De zee ziet er schitterend uit. De boulevard is bezaaid met een enorme variƫteit aan restaurants.

Je ziet weinig badgasten, zelfs in de zomer en dat heeft een reden. Het is een kiezelstrand en de zee is direct redelijk diep. Maar voor een wandeling en ergens wat eten is dit zeker geslaagd. Aan het einde van de Boulevard heb je nog een Haven met vele bootjes. 

Veel meer bijzonder vind ik het hoger gelegen Altea, het oude Altea met authentieke Spaanse straatjes en in het midden een kerk met een blauw dak. Het is soms een klim met nauwe trapstraatjes, maar zeker de moeite waard. Zelf ben ik er een keer op de dag en 's avonds geweest.

IMG 2217KBeiden heeft zijn charme. In de avond met alle lichtjes heb je een bijzondere sfeer, vooral wanneer je in zo'n smalle verlichte straat omhoog kijk. Er zijn enkele verzamelpunten en daar is het ook gezellig met eettentjes en soms wordt er muziek gespeeld. Op de dag heb je een te verwachten voordeel, je ziet het allemaal wat beter, ook de uitzichten over de zee richting Calpe en Benidorm. 

De route vanuit Calpe naar Altea is ook aangenaam. Links de blauwe zee en door enkele tunnels met hoge rotswanden. Vanuit Altea richting Calpe is dat eigenlijk nog beter te zien. Vanuit Calpe maar een half uur rijden. Dus een doel stellen, boven- of beneden Altea (of beiden) en genieten van de voordelen die het biedt. 

 

 

Aad en Edith van Hagen
Avenida Masnou 26, esc. 1-4a
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: