3D Droomvilla

3D View voorgevel

Dit is dan de "droomvilla" in 3D. Rondom de villa een terras op een fundering zodat een tegelbedekking op nivo van de entree en de terrasdeuren blijft. Een garage met overheaddeur voor de eigen auto, een pergola voor afscherming van een extra auto. Glaswanden naar de terrassen aan één zijde van het gebouw, bij voorkeur de noordzijde. Verder beperkt glas om de binnentemperatuur zowel in de zomer als de winter zo aangenaam mogelijk te houden.

De gevel wordt afgewerkt met een gewapende pleisterlaag in de gewenste kleur. Natuurlijk heeft de zon veel nadelige invloed en de gevel zal regelmatig (schat zo 1x per 5 jaar) opnieuw geschilderd en gerepareerd moeten worden. De kozijnen in de buitengevel zijn van kunststof met een harde kern. Dat blijkt in de praktijk toch het beste stand te houden. De afdekkingen (dak- en terrasranden, vensterbanken en dorpels) zijn allemaal van harsteen of gelijkwaardig. Duurzaam en esthetisch verantwoord. 

Op het dak wordt een groot deel gebruikt voor zonnepanelen. Deze kunnen energie leveren voor warm water en de vloerverwarming. Een algemeen dakterras kan prettig zijn voor de avond of voor een nog mooiere view op de zee of de bergen, afhankelijk van de locatie. Elke verblijfsruimte heeft een balkon of terras, zodat het altijd mogelijk is een pui open te zetten en naar buiten te gaan. Spanjaarden doen daar over het algemeen niet veel mee, maar Nederlanders vinden het toch prettig om buiten ook een gezellig zitje te hebben. Vooral in de morgen en avond is dat een groot deel van het jaar erg prettig. 

 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: