Guadalest

Guadalest is een plaatsje in de bergen en is niet ver van Calpe. Het is maar 40 km, maar desondanks rijd je er wel 45 minuten over. Vooral het laatste gedeelte is een weg die zich om de berg slingert. Soms wat smalle IMG 3017Kpaden, maar nergens echt gevaarlijk. Ik ben zelf voorzichtig en neem geen risico's wanneer ik in de bergen rijd. In de TomTom Navigatie moet ik het instellen op El Castell de Guadalest, het kasteel van Guadalest. 

Wanneer je aankomt kan je de auto parkeren op de grote parkeerplaats, kosten €2,00. Daarna is het gezellig eerst in een tentje wat te drinken. Dan is er één pad die rechtdoor omhoog gaat. Geen zware wandeling en je staat al vaak stil, omdat vanuit elke plek mooie foto's te maken zijn. Bovendien heb je links en rechts de leuke winkeltjes. De vrouwen (behoorlijk generaliserend, ik weet het) ben je steeds kwijt omdat ze weer een winkeltje induiken. Het toppunt (in meerdere opzichten dus) was toen wij een keer op het eerste hoge punt verschenen en ik de vrouwen vol enthousiasme op het uitzicht rechts wilde wijzen en zij links een winkel inliepen zonder zelfs maar te kijken naar het bijzondere uitzicht. Pas nadat ze klaar waren in de winkel was het "ach, wat mooi" toen ze eindelijk naar rechts keken. 

Ik heb het maar steeds over het eerste hoge punt, omdat je via een museum ook nog verder omhoog kan. Je gaat dan eigenlijk naar het kasteel. Daar kom je niet binnen, in het museum kan je nog wat attributen waarnemen. Het doel is vooral een hoger uitkijkpunt te bezoeken. Dat is prettig en je kijkt dan nog verder in de diepte, maar de entree van het museum en dus ook van de route naar het hoogste punt is €6,00 per persoon. Ik heb dat nu 2x gezien en hou verder het geld liever in mijn zak. Wanneer je hier voor het eerst bent is het zeker aan te raden. IMG 3054K

Zoals in de algemene pagina over Calpe is vermeld mooie vergezichten over het stuwmeer en richting het kasteel. Ook leuke tentjes waar je wat kan eten of drinken. Maar wanneer je er bent heb je het toch al redelijk snel helemaal gezien. Misschien een uur om te kijken en nog een uur om wat te eten en/of drinken. 

Ik probeer meestal in de loop van de ochtend naar Guadalest te gaan, zodat ik in het begin van de middag weer vertrek. Je kan een restaurant reserveren in Altea als je dat wilt en daar gaan eten. Een goede optie is "Opera" , een Belgisch restaurant aan de boulevard van Altea met als specialiteit maaltijdsalades. Het navigatiesysteem wijst je de andere kant de berg af en binnen een kwartier ben je op de plaats van bestemming. Na afloop van het eten wandelen op de boulevard en je hebt een prettige, redelijk ontspannen, dag gehad. 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: