Inleiding

Voormalig was dit de site van "Bouwkundig Adviesbureau van Hagen".  Daarom heb ik de afgelopen jaren nog enkele koppelingen in stand gehouden die daarmee verband hielden. Inmiddels woon ik samen met mijn vrouw al meer dan 3 jaar hier in Calpe (Costa Blanca) en dan is dat niet meer nodig. Toch besloten de site in stand te houden omdat het geen extra geld kost en er enkele wetenswaardigheden op staan die voor sommigen interessant blijken te zijn. Ook zie ik het als een stimulans de resultaten van mijn onderzoek naar ontwerpen in 3D te tonen.

View CanutaWij hebben de eerste 3 jaren gewoond in een wooncomplex aan de Avenida Masnou en wonen nu vanaf 1 januari 2021 op de 6e verdieping van een flat aan de Partida Canuta in een rustige woonwijk met een prachtig uitzicht op de zee. Wij willen zolang als mogelijk hier blijven wonen. 

In deze inleidende pagina verder een korte uitleg van het doel van de hoofdonderwerpen zoals in de bovenbalk getoond.

Calpe: Dit omvat een selectie van bezienswaardigheden in de buurt van Calpe. Wanneer vrienden komen kunnen ze op grond van deze informatie misschien een keuze maken in wat zij willen bezichtigen of bezoeken. 

Emigreren: Het emigreren naar een ander land is geen kleinigheid en zeker in Spanje zullen heel wat regelingen getroffen moeten worden. In veel opzichten heerst hier een andere mentaliteit. De ambtelijke structuur, de manier van werken, het is allemaal net wat anders. Een goede voorbereiding is nodig, maar ondanks dat zal je toch voor verrassingen komen te staan. In dit gedeelte deel ik mijn persoonlijke ervaring in het voldoen aan alle regelingen om uiteindelijk een resident te worden.

3D Tekenen: Wat achtergrondgegevens over de hobby die ik vooral in tact houd. Waarom vind ik het leuk en welk voorbeeld hou ik in gedachten? Wat zijn de mogelijkheden?

Ontwerpen in 3D: In onderdelen het resultaat van het ontwerpen van een villa. Niet met het doel het ooit te bouwen, hoewel het zou kunnen. Meer om de vaardigheid van het in 3D tekenen te stimuleren en een bouwwerk in elk onderdeel nauwkeurig weer te geven. Ook om te beschouwen hoe dat het beste visueel gemaakt kan worden. 

 

 

 
  • Van Hagen
  • Van Hagen
  • Van Hagen
  • Van Hagen
  • Van Hagen
  • Van Hagen

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: