Woning Calpe

Als voorbereiding op ons wonen in Calpe en de verhuizing heb ik in Sketchup een tekening gemaakt van onze woning te Calpe. Het invoegen van de meubels was heel belangrijk. Daarmee hebben wij kunnen bepalen wat wij wel of niet zouden meenemen. Ook wat wij in Utrecht zouden aanschaffen en mee zouden laten gaan met de verhuiswagen. Het heeft ons echt geholpen keuzes te maken.  Het heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat wij niet nodeloos spullen aangeschaft hebben en te veel geld hebben uitgegeven.

Het kunnen tekenen van de meubels was een groot voordeel. Daardoor kregen we een goede indruk wat ons te wachten stond en konden wij in Utrecht al keuzes maken ten aanzien van de indeling. Natuurlijk is er een verschill tussen Sketschup en de werkelijkheid. Het getekende in Sketchup is veel sterieler. Je tekent nl. wel de meubels, maar je gaat niet elke prul uittekenen. Dat is veel te veel werk. Maar zoals uit de voorbeelden blijkt geeft het wel een goede indruk. 

 IMG 2343K  Woonkamer 3

Links de foto en rechts de tekening in Sketchup. Natuurlijk is er een duidelijk verschil. Ook veroorzaakt doordat ik niet de meest ervaren tekenaar ben in Sketchup, maar het is duidelijk dat wij op basis van de tekening ons al een goede voorstelling konden maken van de werkelijkheid.

Vanzelfsprekend is het ook goed te gebruiken voor een verbouwing. Voor de keuken wilde ik een nieuw keukenblad en gootsteen met kraan. In het Spaans een hele opgave om dat duidelijk te maken. De tekening was beslist een hulp en we zijn tevreden met het resultaat.

 Verbouwing keuken  IMG 2596K
 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: