Woning Zierikzee

Type G 3DDe eerste woning waarbij ik probeerde volgens het systeem van Nick Sonder te tekenen is een woning in Zierikzee. Wij waren op zoek naar een woning waar wij vanaf begin 2018 zouden kunnen gaan wonen. Vanwege de gezondheid van Edith zochten wij een plaats dicht bij de zee. De 2 opties waren Den Haag en Zierikzee. Het voordeel van Zierikzee leek dat je vrij snel na inschrijven goede kans maakte een woning te vinden. Wij hebben ons laten inschrijven als woningzoekende in Zierikzee en onze voorkeur uitgesproken voor de nieuw te bouwen woonwijk Buzee

Type G BG deelOnze meubels heb ik als eerste ingetekend in Sketchup als Components. Daarmee kon ik de afzonderlijke meubels in mappen bewaren en ze invoegen in elke woning die ik zou tekenen. In de nieuw te bouwen wijk werden diverse mogelijkheden getoond en ik beslooot één van de woningen heel nauwkeurig te tekenen en ook onze meubels hier in te passen. Gekozen is voor Type G.

Hoewel ik mijn best heb gedaan is het achteraf gezien toch niet helemaal gegaan volgens de instructies die ik later heb gelezen in het boek van Nick Sonder. Ik ben gaan tekenen vanuit het detail. Ik heb dus elk onderdeel nauwkeurig in dezelfde tekening getekend. Dat is mooi, maar de tekening wordt op den duur wel steeds zwaarder en moeilijker te bewerken. Het advies is eigenlijk uit te gaan van diverse tekeningen met een eigen doel. Type G Detail

  1. Een tekening met de omgeving en situatie van de woning
  2. Een modeltekening met de 3D van de contouren. Deze tekenig dient als basis voor alle verdere tekeningen.
  3. Deze tekening wordt gekopieerd als blok in een tweede tekening waarbij de plattegronden en doorsnedes worden gemaakt
  4. Een aparte tekening kan gemaakt worden voor de constructie, vooral wanneer deze gecompliceerd is. 
  5. Een derde tekening voor de details. Onderdelen van de basistekening worden gekopieerd en uitgewerkt als detail. Na verloop van tijd kan je putten uit een bibliotheek van details die je kan gebruiken.
  6. De plattegronden worden ingevoerd in Layout met als toevoeging de gecreëerde basislijnen.
  7. De doorsnedes worden in een andere layout ingevoerd. 
  8. Details ook weer in een ander layout bestand

Dat is dus allemaal niet gebeurd met de woning van Zierikzee. Doordat het om een relatief klein project gaat is de tekening nog hanteerbaar gebleven en is het wel erg leuk om te zien dat je van elke hoek uit details en onderdelen kan laten zien. 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: