Valencia

Zoals gezegd is Valencia een schitterende stad die je een keer gezien moet hebben. Vanuit Calpe is de stad goed bereikbaar. Met de auto ben je er via de AP-7 na ruim een uur. Voor dit gedeelte is de tol opgeheven sinds 1 januari 2020. Wij vonden het handiger de auto te parkeren in één van de grote parkeerplaatsen rond Valencia (Parkeren gratis) en dan met de Metro naar het centrum.

IMG 1824KJe kan ook met de auto doorrijden naar het Centrum en parkeren in één van de parkeergarages, maar dat is een stuk duurder. Wanneer je enkele dagen blijft en je hebt niet automatisch een gratis parkeerplek bij het hotel is een reis met de bus (Alsa) een goed alternatief. Kosten zijn €26,00 per persoon heen en terug. Je bent dan wel lang onderweg. De rit duurt bijna 3 uur. 

IMG 1869KIn dit geval is het aan te bevelen je voor te bereiden. Het is een grote stad met veel mogelijkheden en dan is het niet raadzaam zomaar rond te wandelen, vooral niet wanneer je maar voor één dag komt. Je hebt dan kans dat je tong op je schoenen ligt en maar 5% hebt gezien. Op Internet kan je wel een stadswandeling downloaden. Je kan trouwens ook een fiets huren.

Wanneer je de mogelijkheid hebt een paar dagen in Valencia door te brengen is dat beter. Je kan dan alles een beetje meer relaxed bekijken en het lijkt ook wel leuk de stad in de avond mee te maken. Edith en ik gaan dat zeker een keer doen. 

De gebouwen zijn heel gedetailleerd en ook groot en robuust. Ik ben niet de herkomst van alle gebouwen nagegaan. Daar heb ik dan geen geduld voor, maar ik kan wel de conclusie trekken dat het imposant en indrukwekkend is. 

IMG 1913KEr zijn voldoende restaurants in de brede winkelstraten van het centrum, maar wij hebben bij toeval gegeten in een buffet-restaurant. Een aanbeveling.

Buiten stond een rij mensen om 13.15 uur voor deze zaak. Dan moet het wel goed zijn dachten wij. In de buurt was een Apple Store waar wij even wat moesten vragen en daarna zijn we teruggelopen. Het restaurant ging net open en wij hadden ook nog een plaatsje. Voor €10,00 pp eten wat je wilt en bijzonder goede kwaliteit.

De achtergrond van het park is het vermelden waard. Oorspronkelijk liep een behoorlijke rivier door de stad. Met grote regelmaat was er een overstroming bij hevige regenval en uiteindelijk heeft het stadsbestuur besloten de rivier droog te leggen en in de ontstane geul een park te bouwen. Dat is een succes gebleken. Dit park geeft een aparte afwisseling in de structuur van de stad. Bruggen over een park in plaats van over een rivier.

 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: