Watervallen Algar

IMG 3230Op de route naar Guadalest, nog geen 30 km vanuit Calpe, heb je ook de Watervallen van Algar. Dit combineren met een bezoek aan Guadalest is goed te doen.

Bij aankomst kan je een parkeerplekje zoeken. De neiging bestaat de eerste de beste te nemen, maar wanneer je doorrijdt tot aan de entree zijn de kosten net zo hoog en hoef je er niet naar toe te lopen. Parkeerkosten zijn €5,00 per auto. Vind ik redelijk hoog, maar dat is de vaste prijs voor alle parkeerplekken. De entreeprijs is €5.00 en voor een gepensioneerde, zoals ik, is het €4,00. Voor kinderen tot 10 jaar €2,50.

Het gaat niet om spectaculaire watervallen, maar het is wel een brokje natuurschoon en je hebt de mogelijkheid een frisse duik te nemen in het relatief koude water. De temperatuur van het water is ongeveer 18° C. Op een warme zomerdag met een temperatuur rond de 30° C. voelt dit toch behoorlijk fris aan. Wanneer je de vitaliteit hebt is dat een ervaring. IMG 3267

Een aanbeveling is het meenemen van rivierschoenen. Zelf ben ik een beetje teergevoelig en het lopen op een bodem van steentjes in het water is niet mijn hobby. Met de rivierschoenen kan je makkelijker het water in en is het ook mogelijk door het deel te lopen waar het water laag staat. 

Mooie plekjes om te fotograferen. Zeker wanneer je in de morgen komt en de zon nog wat laag staat heb je plekjes waar de zon op het water een extra effect geeft. IMG 3250De nivoverschillen en het vele groen in combinatie met het zeer heldere water geven verder mooie views.

 Bij de hoogtijdagen van het seizoen kan het redelijk druk worden. Aan te bevelen is wat vroeg er naar toe te gaan. Vanaf 9.00 uur is het open en wanneer je dan na 1-2 uur weer terug komt zijn ook de restaurants open.  

Het is ook mogelijk direct in de auto te stappen en wat te gaan drinken/eten in één van de restaurants van Guadalest.

Wannneer je redelijk vroeg bent kan je zelfs na Guadalest nog Oud Altea en/of de boulevard van Altea bezoeken en daar wat gaan eten. Je hebt dan een complete dag waar je voldaan op kan terugkijken. 

Zelf heb ik met vrienden om 9.30 uur Algar bezocht, daarna gingen wij naar Guadalest en arriveerden om 12.30 uur. Een kopje koffie met iets lekkers genomen en daarna de uitzichten bewonderd.

Vanuit Guadalest zijn we naar de boulevard van Altea gegaan en hebben daar gegeten om 14.30 uur. Na het eten hebben wij nog Oud Altea bezocht tot 17.30 uur.

Zonder stress allemaal goed te doen, maar op vakantie hoeft het natuurlijk niet zo economisch. Ieder doet en plant zoals hij of zij het zelf wilt. 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: