Zaal Calpe

Mijn vrouw en ik zijn vanaf maart 2018 in Calpe en ongeveer een half jaar later nam ik mij voor de zaal in 3D uit te tekenen.

Plattegrond Zaal CalpeBest een lastige klus. De zaal maakt deel uit van een souterrain en volgens mij was de ruimte oorspronkelijk bedoeld voor het parkeren van auto's. Veel kolommen en diverse nivo's. Meten is weten zegt men en daar begint het dan ook mee. Meestal kan ik mijn geduld niet bewaren en begin ik te vroeg met de 3D tekening.

Op zich geen probleem, maar het kan betekenen dat ik voor het tekenen in 3D opnieuw moet beginnen. Daarvoor zet ik de plattegrond op in Autocad en exporteer het dan naar Sketchup.  In grote lijnen is het nu klaar. Op dit moment nog enkele punten perfectioneren. Het plafond is nog niet helemaal afgerond en ik overweeg ook de ventilatie en lichtpunten aan te geven. De grens wordt eerder bepaald door de behoefte en die is er op dit moment nog niet.

Detail podium 1In de plattegrond heb ik schaduw aangegeven. Dat is meer een esthetisch iets. KozijndetailOvergenomen van Nick Sonder die ook meestal schaduw gebruikt bij zijn plattegronden en doorsnedes. De stoelen hebben nog niet de juiste vorm, maar op deze schaal zie je dat nauwelijks. 

De entree bevindt zich boven de vergaderruimte. Daarom voor dit deel een aparte plattegrond gemaakt.

Detail plafondMaar dat is dus het voordeel van tekenen in 3D. Je kan bepalen welk deel je hoe kan weergeven met vele mogelijkheden om plattegronden en doorsnedes te tonen. En vanuit alle hoeken kunnen 3D views de zaak verduidelijken. Enkele views weergegeven vanuit verschillende gezichtspunten. 

 

Lektuurbalie 2
Glazen bouwstenen

Ook meubilair, zoals de lektuur-/ geluidsbalie kan in detail worden uitgetekend. Door verschillende lagen toe te passen is het zelfs mogelijk de kast op te delen en te kiezen om de deuren wel of niet te tonen. 

Met de materialen probeer ik te kiezen voor de optie die het meeste de werkelijkheid benadert, maar ik kan ook zelf een materiaal maken. Voor de trap overweeg ik dat nog, omdat in de bibliotheek van Sketchup de meest overeenkomende kleur toch wel behoorlijk afwijkt.Randdetail

Het is leuk om soms wat kleine details te tonen, zoals het randdetail bij de wand of het plafonddetail bij het podium of de kolom. 

 

 

 

 

 

Aad en Edith van Hagen
Partida Canuta I 13,
Torre 1 esc. 1-6B
03710 Calpe, Alicante, Spanje

Mobiel: 0034 602 291 775
e-mail: